Hoofdsponsor

Sponsors

terug naar vorige scherm
Alle wedstrijden en trainingen tot en met dinsdag 17 maart afgelast

In navolging van het advies van de gezamenlijke Brabantse veiligheidsregio's, waarbij Brabanders worden opgeroepen ‘zeven dagen sociale onthouding’ in acht te nemen, heeft de KNHB besloten alle wedstrijden van Brabantse clubs dit weekend af te gelasten.

Het advies van de veiligheidsregio's luidt: "Ga even geen nieuwe sociale contacten aan en wees terughoudend met bestaande sociale contacten.” Hierop hebben wij besloten om ook alle trainingen tot en met dinsdag 17 maart af te gelasten. Tevens is het clubhuis gesloten.

Lees hieronder het statement van de KNHB.

Komend weekend geen competitie voor Brabantse teams

De KNHB heeft kennis genomen van de persconferentie van de Brabantse Veiligheidsregio’s op 10 maart, waarbij Brabanders worden opgeroepen ‘zeven dagen sociale onthouding’ in acht te nemen. Het advies luidde: "Ga even geen nieuwe sociale contacten aan en wees terughoudend met bestaande sociale contacten.” Door de burgemeesters van de veiligheidsregio’s zijn in Noord-Brabant evenementen met meer dan 1.000 mensen verboden en bovendien is de organisatoren van samenkomsten met minder dan 1.000 mensen gevraagd ook te overwegen deze af te gelasten.

Naar aanleiding van de ontwikkelingen in Noord-Brabant heeft NOC*NSF alle sportbonden geadviseerd gevolg te geven aan de oproep van de Veiligheidsregio’s. Daarom heeft de KNHB besloten alle wedstrijden van teams die uitkomen voor een Noord-Brabantse vereniging af te gelasten tot en met zondag 15 maart.

Dit betreft een maatregel die voor de betreffende teams is genomen ongeacht niveau en competities. Daarbij gaat het om ongeveer 2000 wedstrijden, waaronder ook de Hoofdklassewedstrijden en de Bekercompetitie. Alle wedstrijden die de komende dagen op de planning staan voor Brabantse teams worden op een later tijdstip ingehaald. De KNHB komt per competitie zo snel mogelijk met de inhaaldata.