Hoofdsponsor

Sponsors

MHC Boxmeer is springlevend!

Begin jaren ’50 begon er voorzichtig een hockeyhart te kloppen in Boxmeer. De katalysator was het Chrysostomus-Lyceum (tegenwoordig het Elzendaalcollege), waar tijdens de sportlessen regelmatig gehockeyd werd.
In 1962 werd de Mixed Hockey Club Boxmeer opgericht. De eerste jaren leidde de MHCB een bescheiden bestaan. Er waren onvoldoende leden om zich aan te kunnen sluiten bij de KNHB (minimaal 15 seniorleden). Pas in 1963 werd die mijlpaal bereikt, maar het duurde tot 1965 voordat de eerste twee teams in competitieverband konden hockeyen.
De accommodatie liet die eerste jaren te wensen over. Gasten moesten zich omkleden in een café, en het veld werd niet alleen door de Boxmeerse hockeyers gebruikt. Regelmatig verdwenen er zwart-kurken ballen in de konijnenholen midden op het veld.
Eind jaren ’60 ging het bergafwaarts. In 1970 telde de club nog 20 leden. De kentering kwam in 1971, met een nieuw bestuur, een nieuw damesteam en een tweede herenteam (waarin noodgedwongen enkele jongens D een basisplaats kregen).
Vanaf dat moment zat de club in de lift. In 1973 werd de 100-leden-grens gepasseerd. In het midden van de jaren ’80 bereikte de club een voorlopig hoogtepunt met ruim 400 leden. In 1974 werd een eigen clubhuis betrokken, al moest dat gedeeld worden met de tennisvereniging. Dat was destijds geen probleem: het hockey- en het tennisseizoen wisselden elkaar keurig af, met nauwelijks enige overlapping.
De aanleg van het kunstgrasveld in 1986 was een voorbode van grote veranderingen. De spelregels werden aangepast, de competitie uitgebreid en - hoe vreemd dat ook mag klinken - de club zakte een beetje in. Voorheen trainden bijna alle teams op zaterdag en werden veel wedstrijden gelijktijdig gespeeld. Dat gaf veel gezelligheid. Iedereen kende elkaar. Maar nu werden de trainingen over de hele week uitgesmeerd en de wedstrijden zoveel mogelijk op kunstgras afgewerkt, dus na elkaar. Kennelijk had dat invloed op de sfeer, want in tien jaar tijd liep het ledenaantal terug naar rond 300.
De bouw van een eigen clubhuis in 1997, de aanleg van het tweede kunstgrasveld en het nieuw leven ingeblazen jeugdbeleid brachten nieuw elan in de club. Met de huidige 550 leden is de club springlevend! 

Een greep uit de geschiedenis: