Hoofdsponsor

Sponsors

De MHCB jongste jeugd pagina

Spelregels JJ 2014-2015
Met ingang van het seizoen 2014-2015 zijn de regels bij het 3-tal en 6-tal hockey iets aangepast. Het gaat hierbij om het nemen van een lange corner en een inslag voor de aanvallende partij binnen het 5-metergebied (3-tal hockey) en 10-metergebied (6-tal hockey). Vanaf heden worden deze spelhervattingen genomen vanaf een plaats net buiten het 5- of 10-metergebied. Deze wijziging is doorgevoerd omdat is gebleken dat het erg lastig was om een lange corner of inslag eerst uit het 5- of 10-metergebied te moeten spelen voordat de bal weer dit gebied ingespeeld mocht worden. We hebben daarom gekozen om de plek van het nemen te wijzigen en daarnaast dezelfde restricties toe te passen die ook gelden bij een aanvallende vrije slag net buiten het 5- of 10-metergebied. Dit sluit ook het beste aan bij de regels voor 8- en 11-tal hockey. 

Klik hier voor de spelregels 3-tal hockey (de F-teams)
Klik hier voor de spelregels 6-tal hockey (de E-teams)
Klik hier voor de spelregels 8-tal hockey (de 8D-teams)

Puntentelling F-jes 
Tijdens de Districtsvergadering Oost-Nederland van maart 2013 is de telling van de F-jes veranderd. Het was bij gewonnen wedstrijd 3 punten, gelijk 1 punt, en verloren 0 punten. Na discussie is er gestemd en besloten om de echte uitslag door te geven. Ze willen geen grote uitslagen en daarom is het wel belangrijk dat er goede spelbegeleiding is. Ook is er afgesproken dat we niet meer verplicht 3x overspelen en de goaltjes worden niet kleiner gemaakt.
De spelbegeleiding zou bij grote verschillen strenger kunnen fluiten. Het sterkere team zou de opstelling kunnen veranderen. Klik hier voor meer nuttige informatie van de KNHB.

Zin in hockey?
Wil jij ook komen hockeyen? Klik hier voor informatie of neem contact op met Olaf de Croon, [email protected]

Bardienst
De ouders van de JJ-teams worden geacht bij toerbeurt een bardienst te draaien. Zie voor meer informatie de bardienstpagina.

Rijschema
Je kunt rijbeurten ook via de LISA app instellen.