Hoofdsponsor

Sponsors

Zaalhockey

Hoewel we met de veldcompetitie pas halverwege zijn is de organisatie van het zaalhockey al in volle gang. Op dit moment is de poule-indeling al bekend. Deze indeling is definitief, wijzigingen zijn dus niet meer mogelijk. Op terugtrekkingen wordt een boete geheven.
Ook dit jaar wordt er in drieluiken gespeeld. Dat beteken dat drie teams 3 wedstrijden achter elkaar spelen dus ieder team 2 wedstrijden. De bond is erin geslaagd om alle juniorenteams in te delen in poules van 7. Een poule van 7 teams spelen 6 dagen met 2 wedstrijden. Alle seniorenteams spelen in blokken van 5 wedstrijden. Het wedstrijdschema staat vanaf vandaag 16 november op de standen motor.


Zoals elk jaar wordt er een complex trainingsschema met weinig vaste tijden gemaakt vanwege het feit dat we maar beperkte zaalcapaciteit hebben van maandag tot vrijdag. De teams (coach en trainer) moeten zelf voor de invulling van de trainer zorgen. Om de zaal in te mogen is de aanwezigheid van een trainer, coach of ouder verplicht. Indien deze niet aanwezig zijn, mag er niet getraind worden.?


Namens de TC,
Veel succes!

Voor meer informatie over het zaalhockey in het algemeen verwijs ik jullie naar de diverse links en teksten hieronder.

Informatie zaalhockey
- Voor de keepers: Dit jaar zijn de regels strenger dan andere jaren. Voor ieder team hebben we nu kunststof gespen en hoezen voor legguards. 
- Scheidsrechters, opgelet! Ik vraag aan alle leden/lezers om goed te kijken of je ingedeeld bent voor het fluiten. De scheidsrechters commissaris zal een aantal mensen indelen die mogelijk zelf niet meedoen aan de competitie. Het gaat hier volgens mij maar om een paar gevallen. Laat ons (de organisatoren en de teams) niet in de steek en maak de zaalleiding niet onnodig zenuwachtig: kom minimaal een kwartier voor aanvang naar de zaal en meld je bij de zaalleiding. Over het algemeen lopen er niet zoveel back-up scheidsrechters rond als op het kunstgras. Dus als je niet komt, loopt de planning in het honderd en worden alle teams daarvan de dupe. Lees de spelregels en de briefing (hierboven op deze pagina) aandachtig door om je voor te bereiden. 
Wij vertrouwen op jullie.
 
Instructies training
Hierbij volgen in het kort enkele zaken met betrekking tot de zaalhockeytrainingen in het Hoogkoor. Het verzoek aan zowel spelers, trainers als ouders om er op toe te zien dat onderstaande regels strikt worden nageleefd.
 • De trainers van de eerste training halen bij de receptie de beugels op, om de goals vast te maken aan de vloer. (zorg hiervoor, het is voor de veiligheid van keeper en spelers).
 • Mocht er onverhoopt geen trainer komen opdagen, dan wordt er niet op eigen initiatief getraind.
 • Ga via de kleedkamers naar de zaal en gebruik niet de (directe) ingang bij de kassa. De teams wachten in de kleedkamer en gaan pas de zaal in als de trainingstijd begint. Dit om de voorgaande sporters zo weinig mogelijk te verstoren. Dit geldt ook als je training hebt na een van onze eigen teams, ga niet al een balletje lopen pushen, terwijl de andere teams nog aan het trainen zijn.
 • De balken liggen op een kar welke in het materiaalhok in de zaal staat. De balken met het vilt naar beneden leggen. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren en/of de vloer beschadigd raakt moet een balk met twee personen gedragen. Let er op niet met de stalen buis van de balk tegen de houten vloer te stoten; daar kunnen de vloer en de stalen buis niet tegen.
 • De blauwe schermen moeten voor de ramen achter de goal en voor de deuren komen te staan. De schermen moeten niet voor de nooduitgang komen te staan.
 • Er trainen twee teams tegelijk,  de balken worden gewoon gelegd alsof er een wedstrijd wordt gespeeld. Er zijn voldoende balken om ook over de middenlijn balken te leggen.
 • De trainer zorgt zelf voor de trainingsballen en eventueel pionnen en hesjes. Gebruik de gewone veld trainingsballen, maar haal de ballen met beschadigingen er zoveel mogelijk tussen uit.
 • De spelers mogen alleen met een zaalstick in de zaal trainen en spelen. Ook moeten ze zaalschoenen dragen met lichte zolen.
 • De teams die op het laatste uur trainen beginnen 10 minuten voor het einde van de training met het opruimen van balken.
 • Zorg ervoor dat de zaal weer op tijd klaar is voor de volgende gebruikers. Ruim je eigen rommel zoals lege flessen e.d. op.
Zaalleiding tijdens de wedstrijden
Hierbij volgen in het kort enkele zaken met betrekking tot de zaalleiding tijdens de zaalhockey wedstrijden in het Hoogkoor.
 1. De zaalleiding haalt in de week/dag voor de wedstrijd de zaalleidingkoffer/tas op bij Han Hetterscheid, Sijs 12 in Boxmeer. In deze koffer/tas zitten:
  1. Het wedstrijdschema van alle thuiswedstrijden en de daarbij behorende wedstrijdnummers.
  2. De wedstrijdformulieren
  3. 4 pennen
  4. 4 wedstrijdballen
  5. Een aantal fluitjes voor de scheidsrechters
  6. Grijze tape voor teams die hun keepers uitrusting onvoldoende hebben aangepast om beschadiging van de vloer te voorkomen.
 2. De zaalleiding en het Boxmeerse team dat als eerste speelt zijn een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig. Het team wacht bij de ingang totdat de zaalleiding aanwezig is. Eventueel zeer vroeg gearriveerde uitspelende teams moeten door de receptie van het Hoogkoor worden geinstrueerd om de zaal niet in te gaan.
 3. De zaalleiding meldt zich bij de receptie of aan de bar van het Hoogkoor en krijgt een sleutel voor het scorebord (tenzij het al wordt gebruikt door een andere vereniging) hier moet je wel voor tekenen.
 4. De teams mogen de zaal wel in maar ze mogen niet gaan spelen, rennen en/of op de een of andere manier de daar spelende teams/verenigingen storen.
 5. Op zijn laatst een kwartier voor de aanvang van de wedstrijd wordt begonnen met het opbouwen van de zaal. Eerder opbouwen alleen met toestemming van de andere huurder.
 6. De coach en/of ouders zorgen ervoor dat de balken binnen worden gelegd. De kar blijft dus buiten staan. De spelers leggen de balken op zijn plaats. Balken moeten met de vilten kant naar beneden liggen
 7. De blauwe schermen moeten voor de ramen en deuren worden geplaatst
 8. Scorebord
  - Als het scorebord nog niet gebruikt wordt ligt deze in de scheidsrechterskamer
  - Je kan een tafel en stoel uit de scheidsrechterskamer halen.
  - Er zitten twee snoeren bij, de gewone electra zit een beetje achter het gordijn verscholen, voor het gouden snoer zit de aansluiting op een tussenmuurtje net boven de grond.
  - De sleutel moet aan het eind van de dag bij de bar ingeleverd worden.
  - Werking score bord:
  Om de klok te starten druk je op de knop "klok"
  Stel de klok in op de gewenste speeltijd normaal 30.00
  Druk op de doorzichtige knop eronder en de klok begint met aftellen.
  Voor de scores druk je op of "thuis" of "gast" en dan op de 1, bij volgende doelpunten druk je weer eerst op 'thuis'" of "gast" en daarna druk je op de +knop waarvan overigens het dopje ontbreekt maar die zit in elk geval naast de - knop.
  Heb je per ongeluk een goal bij het verkeerde team of een doelpunt teveel ingegeven. Met de - knop kun je dat weer ongedaan maken.
  Gaat het mis dan gewoon resetten.
 1. Na elke wedstrijd de bal innemen, spelers hebben nogal de neiging om die zelf mee te nemen.
 2. Per wedstrijd wordt er een formulier met doorslagen ingevuld, deze kun je bewaren in de koffer.
 3. De zaalleiding vult het formulier voor het begin van de wedstrijd in en laat de teams de namen van de spelers invullen. Na het einde van de wedstrijd zorgt hij ervoor dat de scheidsrechters hun naam en handtekening invullen. De laatste zaalleiding levert alle wedstrijdformulieren in op het bekende adres (Hetty Janssen), het origineel en de 2de doorslag, het derde geef je mee aan het bezoekende team.
 4. De wedstrijden duren 2 x 30 minuten, dit stel je in met het scorebord. Geef aan dat de pauze slechts enkele minuten zal duren om enige inspeeltijd over te houden. Mocht het zo zijn dat je uit dreigt te lopen dan moet je de wedstrijden inkorten, dus houd de tijd goed in de gaten, per wedstrijd staat 70 minuten gepland.
 5. De (laatste) zaalleiding moet ervoor zorgen dat zaal weer wordt opgeruimd (dit opdragen aan laatste team van Boxmeer dat speelt). Dit betekent: balken, goals, Scorebord en ook kleedkamers (laten) opruimen. Verwijder eventueel afval tussen de tribunes, schuif de tribunes in elkaar.
 6. De zaalleiding dient erop toe te zien dat er niet gegeten c.q. gerookt wordt op de speelvloer, de tribunes en in de kleedkamers. Overtreders kan men de zaal uitzetten of het verder meespelen ontzeggen.
 7. Verzekering: Bij schade aan de sporthal moet de receptie worden geinformeerd. Daarnaast meldt degene die de schade veroorzaakt dit bij zijn/haar verzekering, ter vergoeding aan de sporthal. Voorzover de verzekering van de schadeveroorzaker niet vergoedt kan de W.A. verzekering van de MHCB aangesproken worden. Uiteraard hopen wij dat we zonder schade het zaalhockeyseizoen doorkomen. Voor wettelijke aansprakelijkheid geldt een eigen risico voor de club van EUR 500.

Contributie zaalhockey
Het bestuur heeft bepaald dat iedereen die deelneemt aan de zaalhockeycompetitie een extra contributie is verschuldigd van 40 of 45 euro. Dit bedrag is bedoeld om de zaal te kunnen bekostigen voor de wedstrijden (het tarief op zondag is behoorlijk verhoogd), voor enkele trainingen en voor het betalen van de contributie aan de hockeybond.
 
Zaalhockeysticks
Zaalhockeysticks zijn ook dit seizoen weer te koop met korting voor spelers (m/v) van de MHCBoxmeer bij Van Neerven Sport. Ze zijn te koop in de winkel van Van Neerven Sport aan d'n Entrepot 5, 5831 DE Boxmeer - tel 0485-571661 (meld erbij dat je lid bent van de MHCB).
 
Zaalhockeyspelregels