Hoofdsponsor

Sponsors


Zaalhockey algemeen

Zaalhockey wordt binnen gespeeld op een speelveld met een houten of kunststof ondergrond. Aan de rand van dit veld liggen balken waardoor de bal niet over de zijlijn kan. Het veld is kleiner dan bij Veldhockey.

Zaalhockeywedstrijden worden gespeeld door twee teams met ieder zes spelers. Daarvan zijn doorgaans 5 veldspelers en één keeper. Het komt echter regelmatig voor dat een keeper in de laatste minuten van een wedstrijd voor een extra veldspeler wordt gewisseld. Een team mag maximaal zes wisselspelers op de bank hebben.

Zaalhockey wordt gespeeld in de maanden december, januari en februari.

Zaalhockey is voor iedereen die graag in de winterperiode wil hockeyen. Je hoeft niet per definitie Veldhockey te spelen om te mogen zaalhockeyen. Je moet echter wel altijd ingeschreven zijn bij een vereniging.


Zaalhockey spelregels

Om alles in goede banen te leiden zijn ook bij Zaalhockey spelregels nodig. Vanwede de andere speelomstandigheden zijn dit andere regels van bij Veldhockey.


Het volledige spelreglement Zaalhockey vind je hier. Het is handig om je geheugen voorafgaand aan de start van het zaalhockeyseizoen op te frissen door de regels weer even door te nemen.