Hoofdsponsor

Sponsors


Sponsoring Mixed Hockey Club Boxmeer

De Mixed Hockeyclub Boxmeer is een meer dan 50 jaar oude sportclub midden in de regio Boxmeer. Voor meer dan 500 leden bieden wij hockey aan, van kinderen vanaf 5 jaar tot aan de veteranen ven de prestatieteams tot recreatieteams. Als gastvrije en bourgondische club is het ieder weekend druk op het clubhuis en wordt er doordeweeks volop getraind.

De belangrijkste bron van inkomsten is de contributie die ieder lid betaalt. Sponsoropbrengsten maken het mogelijk om wat extra's te kunnen doen, zoals het organiseren van hockeyclinics, de juiste begeleiding voor het G-team organiseren, profesionele trainers voor Heren 1 en Dames 1, een cursusaanbod en begeleiding voor de andere trainers en de uitvoering van het MHCB jeugdhockeyplan.

Kortom: met behulp van uw sponsoring brengen we de hockeyclub verder, zodat we nieuwe en huidige hockeyers een betere hockeyervaring kunnen geven.


Activiteiten van de sponsorcommissie
Met de inkomsten uit sponsoring kan de MHCB veel verschillende extra activiteiten ontplooien. Het is dan ook belangrijk dat er goede contacten onderhouden worden met bestaande sponsors en actief gezocht wordt naar nieuwe sponsors. De MHCB is altijd op zoek naar mensen die hieraan willen bijdragen.
De sponsorcommissie verzorgt verschillende werkzaamheden:
 • Zoeken van nieuwe sponsors. Onze doelgroep zijn ondernemers in de regio Opstellen van sponsorcontracten (o.b.v. voorbeeldcontracten).
 • Onderhouden contacten met bestaande sponsors.
 • Afstemmen als bv. de reclameborden aan vervanging toe zijn.
 • Organiseren van een- of tweejaarlijkse sponsorbijeenkomst.
 • Jaarlijkse nieuws- en bedankbrief.
 • Periodiek overleg met de hoofdsponsor (Rabobank).
 • Versturen van de facturen (een maal per jaar).
 • Afstemmen met penningmeester over eventuele openstaande posten.
 • Bepalen van sponsormogelijkheden en bijbehorende tarieven. (Zie hiervoor ook de sponsorbrochure die hierboven te downloaden is).
 • Afstemmen met bestuur.
 • Degene die sponsoring doet, hoeft geen deel uit te maken van het bestuur, maar dit kan wel.
Erg leuk zijn de contacten met de verschillende sponsors en vooral bij teamsponsoring is het altijd weer erg prettig om te zien hoe enthousiast een team hierop reageert. 
De tijd die de sponsorcommissie vergt, is uiteraard voor een groot deel afhankelijk van de activiteiten die opgepakt worden. Voor het bijhouden van de elementaire zaken is een tot twee uur per week voldoende. Een actieve sponsorwerving vergt iets meer tijd.
Het werkt het prettigst als er meerdere mensen in de commissie deelnemen en de taken verdeeld kunnen worden. Voor iemand met goede contacten in de Boxmeerse ondernemerswereld is het wellicht makkelijker om nieuwe sponsors te vinden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Pim Brennikmeijer 
[email protected].